Wat we doen.

IT-beveiliging met Identity and Access Management: controle over identiteiten en toegang in uw organisatie.

Met Identity and Access Management (IAM) organiseren wij toegang en beveiliging in uw IT-omgeving. Hierdoor krijgt u controle over wat er gebeurt in uw organisatie. We realiseren dit door gebruikers en systemen centraal te authentiseren (Access Management) en alle accounts en hun rechten binnen de organisatie optimaal te beheersen (Identity Governance and Administration). Dit doen we in het bijzonder bij de toekenning van de kritieke hoge risico-rechten (Privileged Access Management).

Toegang verlenen aan gebruikers in uw IT-omgeving

Het is belangrijk voor uw bedrijf om goed te weten wie er toegang aanvraagt binnen uw systemen. Op basis van de context vraagt u meer of minder informatie aan om de gebruiker te authentiseren (Access Management), zodat veiligheid en gebruikersgemak altijd optimaal in balans zijn.

Controle en overzicht over identiteiten binnen uw organisatie

Om u inzicht te geven in alle identiteiten in uw IT-landschap, maken wij gebruik van IGA-tooling. We automatiseren daarbij de eerdere handmatige processen voor het verlenen van rechten en toegang, zodat de juiste mensen toegang blijven houden tot de juiste systemen op het juiste moment. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat u gerelateerde kosten weer volledig beheerst.

Grip op beheerrechten en andere hoge risico-rechten

Binnen uw IT-omgeving heeft u te maken met hoge risico-rechten. Het is van uiterst belang dat deze rechten strikt gecontroleerd worden. Wij doen dit met Privileged Access Management. Door een zeer geavanceerde koppeling met uw IGA te realiseren, bereiken we Privileged Access Governance.

Quickscan

Met de IAM Quickscan brengen wij in een kort tijdsbestek alle potentiële verbeteringen in kaart die te maken hebben met toegang en rechten. We geven advies over de te nemen maatregelen om processen efficiënter en veiliger in te richten. Ook leggen wij u ideeën voor om toegang tot systemen sneller en gemakkelijker te maken en zodoende operational excellence te bereiken.

“De business zit zelf aan de knoppen en bepaalt wie waar toegang toe heeft.”

Wat is de noodzaak van het managen van toegang?

Uw IT-omgeving is opgebouwd uit een complex systeem van applicaties, data en bijbehorende rechten en toegang. Als u elk jaar systemen, applicaties, on-premise of in de private of public cloud blijft toevoegen, is het cruciaal dat u het overzicht bewaart. Want alleen dán kunt u de juiste mensen toegang geven tot de juiste systemen op het juiste moment.

Tegenwoordig wordt ook van organisaties verwacht dat ze controle hebben over hun bedrijfsprocessen en bijbehorende IT. Bijvoorbeeld om in aanmerking te komen voor certificeringen en te voldoen aan wet- en regelgeving. Maar ook particulieren, klanten en toeleveranciers vertrouwen erop dat u uw applicaties en data veilig en beheersbaar houdt.

Meer controle

Daarom helpen wij u weer controle te nemen. Door uw complexe IT-landschappen weer of meer begrijpelijk te maken, maken we uw IT-uitdagingen als het gaat over toegang en rechten weer beheersbaar en kunnen we uw uitdagingen oplossen. Dat is het hart van Identity and Access Management en Governance.

The Identity Managers begeleiden u graag bij het in kaart brengen en optimaliseren van uw beleid en processen, en bij het implementeren of verbeteren van uw technische implementatie. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Jumbo Supermarkten werkt samen met The Identity Managers om actief te zorgen dat al hun werknemers op het juiste moment toegang hebben tot de juiste systemen. Omdat het werk bij Jumbo dag en nacht doorgaat, monitoren wij ook 24/7 hun IAM-systemen. Bij eventuele storingen of ongeregeldheden wordt het supportteam van The Identity Managers genotificeerd en kunnen wij direct handelen. Zo dragen wij continu bij aan kostenbesparing, veiligheid en governance voor Jumbo.

Meer lezen? Op de website van One Identity staat de volledige Casestudy over 24/7 monitoring en support bij Jumbo.